Producent voor de professional in interieurbouw - Maat in Maatwerk
15348
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15348,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15625

Veel gestelde vragen

Onderstaand vind je antwoorden op vragen die we vaak krijgen over werken met ons ontwerpprogramma. Klik hier en je vind antwoorden op meer algemene vragen.
 Heb je nog andere vragen? Neem vrijblijvend contact op ons op, we helpen je graag.

Voor wie is het ontwerpprogramma bedoeld?

Maat in Maatwerk stelt het programma gratis beschikbaar* aan professionals in het maken van maatwerk voor interieur en inrichting, zoals meubelmakers, interieurbouwers en zzp’ers in de bouw. Basiskennis over het maken van kasten is namelijk nodig om tot het beste resultaat te komen.
Wil je toch over maatwerk beschikken? Laat Maat in Maatwerk dan jouw ontwerp uitwerken. Met een schets, afmetingen en jouw wensen gaan we aan de slag, maken de tekening en begeleiden de productie. Easy!

* Beschikbaarheid ten behoeve van productie via Maat in Maatwerk.

Wat heb ik nodig om te kunnen starten met Ivenza?

Ivenza is een online applicatie, er is dus een verbinding met internet nodig. Het programma werkt in principe op zowel Windows als Mac OS. Computers hoeven niet aan uitzonderlijke specificaties te voldoen, maar belangrijk is wel dat de juiste versie van Oracle Java is geïnstalleerd, zoals aangegeven bij de accountgegevens. De ervaring leert dat Java (en daarmee Ivenza) het beste werkt onder Internet Explorer (Windows), Google Chrome (Windows) en Safari (Mac OS).

Is er documentatie over hoe het programma werkt?

Nee. Er is geen documentatie beschikbaar over het werken in Ivenza. Wel geeft Maat in Maatwerk vooraf altijd een uitgebreide demonstratie. Hiermee wordt duidelijk wat er allemaal kan binnen het programma en kunnen eerste vragen direct behandeld worden.
Bovenal kun je bij vragen altijd contact opnemen en helpen we je graag verder de uitgebreide mogelijkheden van het programma te benutten.

Wat kan ik allemaal maken met het ontwerpprogramma?

Kort gezegd: alles wat lijkt of afgeleid is van een kast.
 Bijvoorbeeld een boekenkast, wandkast, tv-meubel, roomdivider, kantoorkast, archiefkast, kledingkast, inloopkast, voorraadkast, badmeubel etc. Maar natuurlijk ook een complete keuken! Of een balie, bureau, (thuis-)werkplek of sidetable. Of een combinatie daarvan.
Met creativiteit en vakmanschap is veel mogelijk. Bij vragen of voor hulp tijdens het ontwerpen kan altijd contact worden opgenomen met Maat in Maatwerk. Wij zijn er voor jou!

Van welk materiaal kan mijn kast gemaakt worden?

In de bibliotheek van het programma staat een representatieve lijst aan basismaterialen: zo is gemelamineerd spaanplaat (in 2 diktes) standaard van Egger en is gefineerd Eiken leverbaar in dosse, quartiers en mixmatch. Maar juist bij Maat en Maatwerk zijn andere materialen ook mogelijk! Van een bijzondere gemelamineerde plaat tot een vochtwerende mdf met een specifieke hpl of een multiplex met een exclusief fineer van een exotische houtsoort… wij regelen het. Kies hiervoor ‘Toeleveren…’ in de juiste dikte, bij de selectie van het materiaal en neem contact op.

Op verzoek wordt een gewenst materiaal soms aan de bibliotheek toegevoegd.

Hoe precies is maatwerk van Maat in Maatwerk?

Zeer precies. Elk paneel wordt cnc op maat gefreesd en voorzien van de juiste bewerkingen, hierdoor zijn afwijkingen nihil.

Wat kost een kast?

Via Maat in Maatwerk maak je maatwerk. Niet alleen de afmetingen, maar ook de keuze in materiaal is vrij. Elke kast is weer anders, elke prijs dus ook. De prijs van een kast is opgebouwd uit materiaalkosten, bewerkingen en een bijdrage per paneel voor gebruik van het programma.
Wanneer je de productietekening door Maat en Maatwerk laat maken, zijn er additionele kosten.

Hoe krijg ik mijn kast geleverd?

Een order wordt plat op een pallet (flat pack) voor de deur afgeleverd, compleet met alle toebehoren (zoals deuvels, excenters, scharnieren ed). Extra’s, zoals kant-en-klare lades van Blum, worden separaat geleverd.

Wat als iets niet mogelijk is binnen het programma?

Ivenza kent veel mogelijkheden, maar er zijn ook enkele beperkingen. In dat geval worden onderdelen die buiten het programma vallen vaak zelf bewerkt. In uitzonderlijke gevallen kunnen op aanvraag extra bewerkingen separaat geprogrammeerd en uitgevoerd worden door onze productie.

Met welk merk beslag werkt Maat in Maatwerk?

Alle scharnieren zijn van kwaliteitsmerk Blum®. Scharnieren zijn uitgevoerd met een geïntegreerd Blumotion-systeem (soft close) welke eventueel inactief gezet kan worden.
Standaard zijn lades van Hettich. Maat in Maatwerk adviseert echter Legrabox- of Ta’or-lades (met de techniek) van Blum®, dit is een optie binnen de specificaties van je kast. Deze lades worden door Maat in Maatwerk voor je besteld, voorzien van Blumotion en eventueel Tip On (push-to-open).

Met welke band worden kanten afgewerkt?

Indien een paneel afgewerkt wordt, gebeurt dat met bijpassende 1 mm ABS- of fineerband. Op aanvraag kan een afwijkende band (bijvoorbeeld in kleur) toegepast worden, echter alleen in 1 mm, aangezien de productielijn hier volledig op is afgestemd.

Welke verbinders worden gebruikt?

Binnen het programma is er keuze tussen deuvels, excenters of Rafix-verbinders als standaard voor je ontwerp. Per paneel kan vervolgens ook nog aangegeven worden welk (ander) type verbinder toegepast moet worden. Het programma plaatst deze automatisch op de beste positie.

Spuiten, oliën of beitsen jullie ook materiaal?

Nee. Eventueel kan Maat in Maatwerk dit laten verzorgen, maar In principe zorg je zelf voor de gewenste afwerking.

Waarom zou ik kiezen voor Maat in Maatwerk?

Omdat we heel plezierig zijn om mee samen te werken! Klinkt overdreven…? Beetje misschien. Maat in Maatwerk is uiterst betrokken bij je project. Denkt mee, adviseert, zoekt uit en controleert jouw ontwerp nog even voordat deze in productie gaat. Samen gaan we voor het mooiste resultaat.

Wie produceert mijn maatwerkkast of -keuken?

Maat in Maatwerk werkt nauw samen met Kastopmaat, een ervaren producent in het oosten van Nederland. Zij werken al jaren met Ivenza en doen niets anders, wij voegen daar meerwaarde aan bij. De gehele productie is er op ingericht om met Ivenza een kwaliteitsproduct af te leveren tegen een aantrekkelijke prijs.

Ik heb een andere vraag

Neem contact op met David Kroese van Maat in Maatwerk op telefoonnummer 06 14 27 50 57. Hij zal met alle plezier elke vraag beantwoorden. Wanneer dat handig is, komt hij bij je langs om samen te zoeken naar een oplossing. Of stuur een mailbericht.