Producent voor de professional in interieurbouw - Maat in Maatwerk
15635
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15635,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15625

Veel gestelde vragen

Lees onderstaand antwoorden op vragen die we vaak krijgen over wat er aan kasten en keukens op maat bij Maat in Maatwerk mogelijk is (spoiler: veel!). Heb je nog andere vragen? Neem vrijblijvend contact op ons op, we helpen je graag.

Wat kunnen jullie allemaal maken?

Kort gezegd: alles wat lijkt of afgeleid is van een kast. Bijvoorbeeld een boekenkast, wandkast, tv-meubel, roomdivider, kantoorkast, kledingkast, inloopkast, voorraadkast of badmeubel. Maar natuurlijk ook een complete keuken! Of een balie, bureau, (thuis)werkplek of sidetable. Met creativiteit is heel veel mogelijk.

Hoe maatwerk is het maatwerk dat jullie bieden?

Zeer! Wij werken nooit vanuit een bestaand uitgangspunt of basisontwerp, maar alles wordt vanaf ‘scratch’ opgezet. Daarbij zijn niet alleen hoogte en breedte tot de millimeter nauwkeurig, ook per segment kan de invulling bepaald worden.
Opliggend of tussenliggend? Vaste of verplaatsbare schappen? Iets terugliggend of juist uitstekend? Jij bepaalt! Net als de keuze in materiaal: van decoratieve meubelplaat tot prachtig echt hout fineer, van kaal MDF tot een bijzondere HPL op multiplex.

Van welk materiaal kan mijn kast gemaakt worden?

In principe van elk plaatmateriaal. Decoratieve meubelplaat (ook wel gemelamineerd spaanplaat of Melamine Faced Chipboard genoemd), MDF (kaal, met grondeerlaag of met een sterke HPL beplakt), multiplex, gefineerde plaat (bijvoorbeeld Eiken, Noten of een exclusief fineer van een andere mooie houtsoort)… Maat in Maatwerk regelt het.

Hoe precies is maatwerk van Maat in Maatwerk?

Zeer precies. Elk paneel wordt cnc op maat gefreesd en voorzien van de juiste bewerkingen, hierdoor zijn afwijkingen nihil. Houd desondanks wel altijd rekening met een zekere marge, wanneer de plaats van het meubel daarom vraagt, bijvoorbeeld in een nis.

Hoe is een kast opgebouwd?

Dat bepaal jij zelf! Natuurlijk kan Maat in Maatwerk adviseren, maar heel veel (zo niet alles) is mogelijk. Achterwanden zijn in principe gelijk aan het corpusmateriaal, dus 18 of 19 mm dik. Dat werkt efficiënt in de productie, maar is vooral heel solide. Randafwerking (indien van toepassing) is met 1 mm dikke ABS- of fineerband.

Hoe zet ik een kast in elkaar?

Elk paneel van jouw kast of keuken heeft een duidelijke sticker die ‘verraadt’ welk onderdeel het is en waar deze hoort. We geven altijd aanvullend uitleg of instructie, zodat assemblage een piece of cake is.

Kunnen jullie ook de assemblage verzorgen?

Onze kasten en keukens worden op maat geleverd als zelfbouw-maatwerk. Als professional is montage geen probleem. Eigen medewerkers en/of de vakman (of -vrouw natuurlijk) die al aanwezig is kan de klus klaren. Wie zelf een beetje handig is, zal ook weinig problemen hebben met de montage.
Wanneer gewenst kan Maat en Maatwerk een uitgebreide instructie geven of je eventueel in contact brengen met een meubelmaker uit ons netwerk.

Wat kost een kast?

Via Maat in Maatwerk maak je maatwerk, speciaal voor jou geproduceerd. Niet alleen de afmetingen, maar ook de keuze in materiaal is vrij. Elke kast is weer anders, elke prijs dus ook. De prijs van een kast is opgebouwd uit materiaalkosten en bewerkingen via ons programma. Wanneer je het ontwerp en/of de productietekening door Maat en Maatwerk laat maken, zijn er additionele kosten.
Door je wensen met ons te delen, kunnen wij een grove prijsindicatie afgeven. Neem hiervoor contact op.

Hoe krijg ik mijn kast geleverd?

Een order wordt als losse panelen (flat pack) voor de deur afgeleverd, compleet met alle toebehoren (zoals deuvels, excenters, scharnieren ed). Extra’s, zoals kant-en-klare lades van Blum, worden separaat geleverd.

Kan ik ook kasten bestellen onder een schuine hoek?

Ja en nee.. Binnen ons ontwerpprogramma zijn kasten onder een schuin dak oid niet mogelijk. Wel kan hiermee rekening gehouden worden door bijvoorbeeld een zijde langer door te laten lopen en los een paneel op maat meegeleverd te krijgen, die in het werk toegepast wordt.

Leveren jullie ook werkbladen en apparatuur voor maatwerk keukens?

Ja. Indien gewenst kunnen wij je ook diverse soorten werkbladen (oa Fenix NTM, Solid Surface, hpl, hout, composiet, natuursteen, marmer, rvs) en apparatuur (waaronder ook kranen en spoelbakken) leveren.

Wat als iets niet mogelijk is binnen het programma?

Ons ontwerpprogramma kent veel mogelijkheden, maar er zijn ook enkele beperkingen. In dat geval worden onderdelen die buiten het programma vallen vaak zelf bewerkt. In uitzonderlijke gevallen kunnen op aanvraag extra bewerkingen separaat geprogrammeerd en uitgevoerd worden door onze productie.

Hoe is de kwaliteit?

Maat en Maatwerk richt zich op premium maatwerk. Plaatmateriaal komt van eerste klas aanbieders die de top van de markt vertegenwoordigen. Beslag (scharnieren) en lades zijn van het gerenommeerde merk Blum®.

Spuiten, oliën of beitsen jullie ook materiaal?

In principe zorg je zelf voor de gewenste afwerking. In uitzonderlijke gevallen kunnen we dit wel verzorgen.

Waarom zou ik kiezen voor Maat in Maatwerk?

Omdat we heel plezierig zijn om mee samen te werken! Klinkt overdreven…? Beetje misschien. Maat in Maatwerk is uiterst betrokken bij je project. Denkt mee, adviseert en zoekt uit. Samen gaan we voor het mooiste resultaat.

Waar kan ik voorbeelden van kasten en keukens zien?

Veel maatwerk maken wij voor professionals, derden die werken vanuit hun eigen naam. Je kunt wel kijken en ons volgen op Facebook of Instagram.

Ik heb een andere vraag?

Neem contact op met David Kroese van Maat in Maatwerk op telefoonnummer 06 14 27 50 57. Hij zal met alle plezier elke vraag beantwoorden. Wanneer dat handig is, komt hij bij je langs om samen te zoeken naar een oplossing. Of stuur een mailbericht.

Antwoorden op specifieke, professionele vragen zijn hier te vinden.